Ковачевић: Протести просветних радника су политички обојени, путни трошкови су исплаћени

Горњи Милановац – Након што је Синдикат образовања Горњи Милановац одржао протест на градском тргу због, како тврде, неисплаћених путних трошкова, председник општине Дејан Ковачевић је на конференцији за медије истакао како је у питању политички обојен скуп и да су просветним радницима путни трошкови исплаћени.

 “На данашњим такозваним протестима просветних радника, најмање сам видео наставника и професора, а највише припадника политичке групације Савез за Србију што говори о томе да ови протести пре свега имају почитичку конотацију. У прилог томе иде и докомумент који стоји на званичном сајту УСПРС и у ком је написано да  је новац који припада просветним радницима завршио код приватних предузетника. То није ништа друго већ политички памфлет и ово нису речи просветних радника којима је интерес ђака на првом месту”, изјавио је Дејан Ковачевић и додао да за постизање било каквих личних политичких интереса школа није адекватно место.

“Имамо низ примера где уместо да деци преносе знање, просветни радници воде политичке полемике. Највећи нонсен који сам чуо данас од окупљених на тргу је да им се придружују бивши политички актери, тачније бивши председник општине који им путне трошкове уопште није ни исплаћивао”, каже Ковачевић.

Он истиче да су путни трошкови исплаћени  у готовом новцу свим просветним радницима који немају адекватну линију превоза до куће.

“Да се трошкови превоза не исплаћују је паушална и лажна информација. Ми смо свима који немају адекватну линију путне трошкове исплатили. Међутим, појединци траже да им се трошкови исплате, а живе у непосредној близини школе, што је недопустиво. Све дилеме ко има право на новчану накнаду предвиђено је правилником”, нагласио је Ковачевић.

 Он је изнео податке о следећим исплатама:

“У основном и средњем образовању укупно за превоз радника у готовом новцу издвојено је 20 милиона 601 хиљада 554 динара, па не знам како неко без срама може рећи да је општина остала дужна за било какав превоз. За вожњу наставног особља издвојили смо дупло више новца него за месечне дечије карте, за које смо дали 12 милиона динара. Све ово су врло проверљиви подаци и нејасно ми је како то ђаци имају линију до школе и могу доћи на наставу, а радници не, па  им се треба исплатити новчана надокнада”, изјавио је Ковачевић.

Према његовим речима, укупна улагања у образовање у општини Горњи Милановац су 117, 2 милиона динара, што је скоро четвртина буџета.

“Ми водимо рачуна о знању и будућности наше деце, улажемо и улагаћемо и даље. Ове срамотне оптужбе су прешле сваку границу и тражићемо да буду доказане на суду”, закључио је Дејан Ковачевић.

 

Регионална информативно новинска агениција РИНА

 

24.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3