Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


У Ужицу проглашена ванредна ситуација: У болници хоспитализовано 214 пацијената, 12 на респиратору, заражено 36 здравствених радника


Ужице – На територији града Ужица проглашена је ванредна ситуација, услед свкодневног повећања броја заражених лица корона вирусом.

Увођењем ових мера забрањено је окупљање у затвореном и на отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити  физичку дистанцу од два метра.

У јавним парковима и игралиштима такође је дозвољено окупљање само до пет лица.

Угоститељски објекти раде свој рад морају да прилагоде новој ситуацији, столови морају бити постављени на радаљини од  два матра, а за столом може седети макисмално два лица.

У осталим угоститељским објектима продаја храна дозвољена је преко шалтера.

У образовним установама, забрањена су сва окупљања, а пријемни испити биће одржани уз строго поштовање епидемиолошких мера.

Од пристиглих резултата за 110 узорока, данас су потврђена још 33 позитивна случаја корона вируса, а до сада је заражено 637 лица, највећи број заражених је из Ужица њих 284, а од почетка јуна до сада је примуно пет пацијената.

У општој болници у Ужицу тренутно је хоспитализивано 214 пацијената, од којих је 12 прикључено на респиратор и имају изузетно тешку клиничку слику.

Број заражених здравствених радника је 36, од чега је седам хоспитализовано, а у изолацији је 21.

Општа ужичка болница располаже са довољно преосталих радника, има довољно опреме и услове за збрињавање пацијената, а у овој здравственој установи тренутно се има 16 респиратора.

РИНА


06.07.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO