Ванредна ситуација и даље на снази у Ивањици, очекује се пола метра снега

Ивањица /РИНА/ - На Штабу за ванредне ситуације у Ивањица није донета одлука да се ванредна ситуација укине иако смо имали намеру, рекао је заменик председника општине Ивањица Момчило Митровић за агеницју РИНА.

„Додатне снежне падавине у граду су формирале покривач од седам до осам центиметра, а на Јавору, Мучњу и Голији и у свим пределима са већом надморском висином и до 15. Ванредну ситуацију нисмо укинули јер имамо и најаву великих снежних падавина, односно црвениметеоаларм је упаљен над западном Србијом. Очекује се да падавине формирају снежни покривач и до пола метра, што ће нам драстично отежати чишћење и одржавање путева које смо махом оспособили. Остало је још по неки завејани некатегорисани пут”, рекао је Митровић.

Он је додао да су од почетка зимске сезоне у приправности због одржавања путева и да су све расположиве машине као и људство у приправности.

„До сада смо имали помоћ од Сектора за ванредне ситуација, добили смо 10 тона горива из робних резерви, од Путева Србије помоћ у механизацији, једну машину од Војске РС која чисти МЗ Кушиће. Међутим, ако се овако настави морамо тражити још помоћи јер смо при крају и са буџетским средствима која смо определили за зимско одржавање путева”, каже Митровић.

Регионална информативно новинска агенција РИНА

25.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3