Снег у Чачку пада дуже од 24 сата, Бојовић: Ситуација је под контролом

Чачак – На територији града Чачка снег без прекида пада скоро 24 сата, а падавине су најављене и за сутра. Помоћник градоначелника, Милан Бојовић, истиче да су све надлежне екипе на терену.

“Путеви првог и друог приоритета су прочишћени, а по престанку падавина кренуће се и са прочишћавањем праваца трећег приоритета, који се чисте по посебним налозима. Град Чачак је месним заједницама поделио раонике за снег и обезбедио нафту, како би мештани сами могли да приступе чишћењу завејаних путева. Тамо где су грађани организовани немамо никаквих проблема. Сва расположива механизација је на терену, али бих замолио грађане да буду стрпљиви”, рекао је Бојовић.

Према његовим речима, чишћењу снега са тротоара и јавних површина приступили су и припадници Јединица цивилне заштите.

“Очишћени су тротоари испред Дома здравља и Опште болнице. Јединице цивлне заштите такође су формирале и Ситуациони центар где грађани могу да пријаве уколико се због временских неприлика осећају на било који начин социјално или здравствено угроженим”, каже Бојовић.

 

До сада, како каже Бојовић, нису примили никакве позиве грађана и ситуација је под контролом, а у водоснабдевању и напајању електричном енергијом нема проблема.

 

РИНА

 

25.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 2