Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ево како да неутралишете негативну енергију и мирније спавате: Раде проналази подземне воде преко тридесет година које зна само десет одсто људи


Чачак - Где се крију подземне воде зна чачански рашљар Раде Ђуракић, али ко би се у његове способности уздао да он није на свом плацу ископао бунар још пре тридесет година.


"Бунаре одређујем помоћу бакарних жица, трожилним кабловима, а некада и рашљама, али них где су јаке жиле оне их сломе. Најбоље су се показале ове бакарне жице које ме до сада никада нису изневериле, а када се укрсте и покажу ток воде, ту грешке нема, вода се ту сигурно налази" казао је за РИНУ Раде Ђуракић, проналазач воде преко тридесет година.


За преко хиљаду бунара широм Србије, Раде је тачно знао где треба копати. Проналазио је воду и на тридесетом метру испод земље, и овај дар има само десет одсто људи.


"Ја сам осетио да имам неку енергију коју не могу објаснити за неутралисање тих подземних вода и проналажење бунара. Када тражи воду, и да дотакнем некога у мојој близини, пренео би и њему ту енергију" рекао је Ђуракић.


Али, да рашљар не служи само за проналажење подзмених вода које могу бити опасне по здравље, Раде је многима одређивао распоред у собама, и саветовао како да неутралишу негативну енергију.


"Водили су ме на пети спрат где дете није могло да спава, имало проблем са несаницом, рекао сам има да помере кревет или да поставе асуру, и где нема подземних вода то ће помоћи да неутралише негативну енергију, и боље ће спавати", закључио је Раде.


Кажу да се подземне воде могу наћи и посматрањем природе, тамо где има вегетације, рупа које су копале животиње или ројеви мушица, сигуран су знак да испод површине има воде.


РИНА


11.07.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO