Снежне падавине задале проблеме селима у горњомилановачкој општини

Горњи Милановац - Снег променљивог интензитета који пада већ неколико дана, задао је проблеме путарима у општини Горњи Милановац. Бранислав Томовић из фирме “Томовић коп” рекао је за агенцију РИНА да тешке машине од јуче пуним интензитетом раде на рашчишћавању путних праваца.

,,Од синоћ смо на терену, нападало је нових 10 центиметара снега. За сада критично је у селу Брајићи, где намети достижу висину преко метар ипо, чак и са тешком механизацијом не успевамо лако да их пробијемо”, рекао је Томовић.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић казао је да су сви главни путни правци и улице првог приоритета у граду проходни, али да у појединим селима имају проблеме због снежних наноса.

,,Највећи проблеми због снежних наноса сада су у селима Полом и Бањани, које ћемо у току данашњег и сутрашњег дана по приоритетима решавати. Тако да очекујем да и та села ускоро буду проходна”, изјавио је Ковечевић.

Бивши превозник у пензији Бобан Жуњић-Жуња из горњомилановачког села Млаковац, каже да већ деценијама уназад зими чисти сеоске путеве са својом механизацијом и одржава их проходним.

„Од новембра до фебруара, чим падне први снег, ја дежурам сеоским макадамима. Не чекам да напада много, већ свакодневно више пута прођем са раоником до свачије куће. Пређем негде око три километра за дан. Буде и пола метра, метар снега, али ако се на време почне чистити, неће бити већих проблема. За све ове године нисмо дошли у ситуацију да буде непроходно до нечијег домаћинстава“, рекао је Жуњић за агенцију РИНА.

Регионална информативно новинска агенција - РИНА

 

26.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4