Још један протест у Чачку, студенти и опозиција прошетали заједно

Чачак- У Чачку је синоћ одржан други по реду протест „Буди један од пет милиона“ окупљањем грађана испред споменика Степи Степановићу у центру града.

Окупљенима се , у име организатора протеста, студената који су на факултетима ван Чачка обратио Радиша Ћериман, студент Факултета политичких наука у Београду. Он је поновио захтеве које је изнео на протесту пре седам дана, на републичком и локалном нивоу.

“ Желимо фер и поштене слободне изборе,слободне медије,престанак насиља у Србији, да се нађу налогодавци убиства Оливера Ивановића и покушај убиства Борка Стефановића. Што се локалних кабадахија тиче,њима поручујемо да шетамо због оних који су нам срушили једини биоскоп у граду,због оних који руше град ради личног богаћења, који терају младе из града и земље и праве од нас робовску радну снагу за странце, због оних који су нам затровали Мораву,који неком немцу дају име улице, а заборављају наше великане,запошљавају љубавнице, нераднике и надзорника, а за нас младе места нема, због оних који су уништили ФК Борац, једном речју шетамо због свих чачанских сецикеса, лопова и криминалаца”, рекао је Радиша Ћериман,један од организатора протеста.

Шетњи “један од пет милиона” у Чачку придружио се и новинар из Београда, Срђан Шкоро.

РИНА

26.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1