Путеви у западној Србији проходни, путари дежурају 24 сата

Снег у западној Србији пада од синоћ променљивим интензитетом, а додатне проблеме путарима прави ветар који прави наносе. Ипак према речима надлежних сви магистрални путеви су проходни и нема застоја у саобраћају.

Директор Путева Ужице Леко Корићанац казао је да су путари у двадесетчетворочасовном дежурству и да се данас почело са чишћењем путева другог приоритета.

“Ноћас је било изузетно тешко јер је снег падао све време а било је и ветра, посебно на планионским превојима, али смо успели да све путеве одржимо проходним”, рекао је Корићанац.

 Он је нагласио да на коловозу има снега, али да се саобраћај одвија без застоја и апеловао на све возаче да на пут не крећу без зимске опреме и да брзину кретања прилагоде временским условима. 

 У Новој Вароши снег је највише проблема направио у МЗ Божетићи, па смо принуђени да употребимо сву расположиву механизацију за оспособљавање пута, рекао је за агеницју РИНА руководилац одељења за одржавање путева у Општини Нова Варош Дејан Грбић.

„У појединим деловима пало је и до 80 центиметара снега. Ноћашње падавине направиле су додатне проблеме и у граду. У нижим пределима то можемо лако очистити и са тракторским возама и раоницима, док ћемо тешку механизацију морати да укључимо у вишим како би оспособили путеве. Осим Божетића, сличну ситуацију имамо и у Јасенову”, рекао је Грбић за агенцију РИНА додајући да је снабдевање електричном енергијом уредно.

Руководилац сектора за одржавање путева у ивањичким "Путевима” Витомир Арсовић рекао је да за сада нема већих проблема и да су сви путни правци очишћени.

,,Екипе су у приправности 24 сата дневно, за сада је све проходно осим Одвраћенице. На планинским превојима има око 30 центиметара снега, али су путеви проходни, мада је из безбедоносних разлога уведена забрана саобраћања за камионе са приколицом и тегљаче преко Голије, Јавора и Мочиоца”, изјавио је Арсовић.

Јутрос је у Сјеници озбиљна ситуација, и ако током ноћи није пало више од 20 центиметара снега. Велики проблем је ветар који прави наносе, због чега су многи путеви непроходни, рекао је агенцији РИНА, шеф службе за одржавање локалних путева у Сјеници Адем Мујовић.

 „Радимо са смањеним интезитетом, првенствено хитне случајеве и град. Након престанка падавина и ветра моћићемо активније да се укључимо у рашчишћавање. Снега има највише на Пештери, Кладници, Барама, Дугој Пољани. Није велики снег, али после чишћења ветар га веома брзо поново нанесе. Очекујемо да ће поподне стати како би кренули у рашчишћавање најкритичнијих тачака”, рекао је Мујовић.

Према његовим речима тренутно је пет машина на терену на приоритетним местима.

„Синоћ смо имали две хитне интервенције, једну на подручју Жабрена и једну на подручју Тузиња. Државни путеви су чисти, а синоћ смо направили везу преко Цетановића и Кијеваца јер тај пут држимо проходним како би се горњи Пештер повезао са Сјеницом”, казао је Мујовић. 

 

Регионална информативно новинска агенција РИНА

26.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3