Овако се воле историја и Србија: Душан из Злакусе у част својих предака пешке прошао цео Солунски фронт, а пале борце сачувао од заборава (ФОТО)(ВИДЕО)

Ужице  - Љубав према отаџбини и прецима, Душан Дрндаревић из села Злакуса код Ужица, показао је на необичан начин. Овај деветнаестогодишњи младић, заљубљеник у историју од малих ногу, прешао је цео Солунски фронт и то пешке, како су то својевремено радили и српски војници борећи се за ослобођење своје отаџбине. Са оцем и пријатељима био је део експедиције „Отаџбина памти“ кроз коју су прошли 100 километара у знак помена за 100 година од битке на Кајмакчалану, која је била и остала симбол српске храбрости.

„Од свог деде сам чуо приче да никад није сазнао где се налази гроб његовог деде који је страдао код Скадра у Првом светском рату и ја сам желео да прођем тај пут који су прошли наши ратници, како бих се упознао са нашом историјом. У мени се јавила жеља да покушам да пронађем његов гроб, али и да видим места на ком су страдали јунаци. Приликом тог пута схаватио сам да је гроб мојих предака доживео судбину већине и да му се изгубио сваки траг“, започиње своју несвакидашњу причу Душан за РИНУ.

22.07.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1