Двери прослављају 20 година постојања

Српски покрет Двери ће 10. марта у Дому синдиката обележити 20 година од када су три студента српског језика покренула часопис Двери српске, док данас ова партија представља највећи опозициони блок у Србији.
„Двери су и парламентарна странка која верује да је патриотизам борба за пристојан и нормалан живот сваког грађанина Србије.


Од студентског часописа и трибина на Машинском факултету, преко породичних шетњи и барикада на КиМ, до запаженог опозиционог рада у парламенту и учешћа на протестима променило се много али су идеја и циљ остали исти.
Идеја да политика у овој земљи може бити другачија. Идеја да политиком треба да се баве они који воле своју земљу и који неће злоупотребљавати положај на личну корист.
Циљ да изградимо Србију као слободну земљу која подједнако брине о својим националним интересима и интересима свих својих грађана, која економију гради на принципима економског патриотизма и која породичну политику схвата као приоритет.


На овај велики јубилеј с поносом можемо да кажемо да су Двери израсле у озбиљну умерено конзервативну странку без које више није могуће замислити политичку сцену у Србији. У странку која је опозиција овој лошој власти али никако опозиција држави и странку која подједнако брине о традиционалним вредностима српског народа које треба неговати и о вредностима правде, слободе и демократије за које се треба борити.
Велика свечаност поводом овог јубилеја биће уприличена 10. марта у Дому синдиката, а одбори Двери су данас и јуче традиционално обележили Светог Саву у својим просторијама.”

Инфо служба Двери

28.01.2019.


Fotografije