Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Јако невреме протутњало кроз Тополу: Прекинути путеви и уништено воће (ФОТО)


Топола – Олујно невреме праћено градом и јаком кишом погодило је јуче у поподневним сатима општину Топола. Град који је местимично падао са кишом причинио је штету на засадима воћа и ратарским културама у селу Винча, засеок Трмчак.

„Невреме је било катастрофа, јака обилна киша, ветар, град, али нисмо могли напоље све док се олујни облак није повукао. Оштетило ми је винову лозу по мојој процени око 70 одсто, али тек ће се видети за пар дана колике су последице невремена“, каже Дејан Симић из Винче.

Велика количина падавина за кратак временски период оштетила је локални пут у Доњој Трешњевици. Самохрани отац Миле Ђокић са својим синовима од јутрос покушава да санира последице невремена, али како каже са новим падавинама проблем ће поново бити исти.

„Већ два месеца иста мука, свака обилнија киша однесе камен,  поток који је у близини наше куће исплива на пут и од воде не може ни пешице да се прође до нас. Ја и деца цело јутро покушавамо да вратимо камен и да санирамо колико је то могуће али чим  крене јака киша знамо шта нас чека, поново ће бујица воде однети све“, прича Миле.

Обилне падавине нису поштеделе ни град па је на више места дошло до изливања кишне канализације и плављења улица.

РИНА


27.07.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO