Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева обишла радове на ауто-путу код Руме: Сва градилишта раде, уз здравље, опстанак економије приоритет


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком радове на рехабилитацији ауто-пута на деоници Рума-Пећинци и том приликом рекла да је у претходне две године уложено преко пет милијарди динара у одржавање путева у овом делу Србије. 

 

Михајловићева је истакла да готово свакодневно обилази градилишта по Србији како би грађани видели да грађевинари раде, било да је реч о пројектима у путарској, железничкој, комуналној или водној инфраструктури, али и да би пружила подршку грађевинарима и свима који раде. 

 

“Сваки радно  ангажован човек важан је за нашу економију. Епидемија погађа цео свет и трајаће и даље и зато је важно да учинимо све како бисмо сачували здравље и могли да радимо. Ништа не сме да стане. На данашњи дан 5.500 радника ради на градилиштима, нема заражених, уз добру организацију и бригу успевамо да одржимо пројекте у договореној динамици”, рекла је она. 

 

Михајловићева је додала да вредност радова за деоницу ауто-пута од Сремске Раче до Пећинаца износи 1,5 милијарди динара и да су велика улагања у путну привреду, јер добра инфраструктура је предуслов да људи остану да живе у Србији. 

 

Зоран Дробњак изјавио је да се тренутно ради на деоници од Руме до Пећинаца у дужини од 13,1 км, те да ће по динамици радови бити готови за три месеца. 

 

“Потом ће се радити друга деоница у дужини од 13,75 км од Руме до Сремске Митровице. На овој деоници тренутно се изводе радови на провери дренаже, огради и скидању асфалта. Потом ће уследити поправљање подлоге и асфалтирање”, рекао је Дробњак. 

 

У име извођача радова, компаније “Интеграл”, медијима се обратио директор огранка Митар Вуковић и рекао да ова фирма од 2013. послује у Србији. 

 

“Имамо искуство у раду у Србији. Ова деоница је логичан  наставак радова на делу ауто-пута од Батроваца до Кузмина и очекујем да и овде радови буду готови у року, ако не и пре рока”, рекао је Вуковић.

 РИНА


29.07.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO