Прањанце пробудили најлепши звуци тешке механизације: Започели радови на изградњи писте и Меморијалног комплекса, све ће бити завршено за месец дана (ВИДЕО)

Горњи Милановац – Сви мештани Сувобора знају колико је важно сачувати сећање на њихове претке који су на Галовића пољу у Прањанима на импровизованом горском аеродрому спашавали савезничке пилоте у Другом светском рату. Да њихово јунаштво никад неће бити заборављено доказ су и започети радови на писти и меморијланом комплексу у част славне Мисије Халијард.

Светозара Папића јутрос је пробудила бука тешке механизације, јер он је први комшија Дражине некадашње ваздушне луке којој живот дугује на стотине америчких домова.

"Мајка моја, ујаци цела фамилија сви су учествовали у тој евакуацији спашавања америчких пилота. Касније су ми то сви препрачивали и изуузетно сам поносан на јуначку прошлост својих предака. Ми као њихови потомци се трудимо да сећање на њихову храброст и пожртвованост никад не избледи и зато нас је ова изградња све обрадовала" казао је Светозар за РИНУ.

31.07.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1