Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·    


Autor: RINA.rs


Најлепша слика из Ариља: Загорка и Ђорђе у браку су дуже од пола века, а њихов рецепт за срећу може бити од користи многима (ФОТО) (ВИДЕО)


Ариље – У доба кад све кратко траје, дуговечни и срећни бракови права су реткост. Међутим, Загорка и Ђорђе Лечић из Ариља људи су „старог кова“, па је за њих заједница склопљена пред Богом и законом и даље злата вредна. Упознали су се 1965. Године у Банатској Дубици и од тада магија не престаје, а партнери се и дан данас сећају свог првог сусрета.

„Ја сам радила као учитељица, а у наше место стигао је млади инжењер агрономије. Све девојке су желеле да се упазнају са њим, чак је и имао неку другу у плану, а онда смо се срели. Био је то онај судбоносни сусрет кад већ на први поглед знате да сте упознали неког посебног. Колена су ми заклецала у моменту кад ми је пружио руку“, присећа се Зaгорка.

Од момента кад су обома колена заклецала па до данас прошло је 55 година. За сво то време  заједно су појели и џак шећера и џак соли, а све препреке превазишли су заједно. Добили су две кћерке и одшколовали их.

„Волети и истрпети то је основа сваког односа. Али, ипак је битно да много више буде љубави, а мање трпљења. Ја сам увек био страствени ловац и риболовац, и недељом кад се вратим кући из шуме или са реке, није ме дочекивало звоцање, већ широк осмех моје вољене жене и топла банатска супа“, прича Ђорђе.

Ипак, знао је он да се одужи жени свог живота несебичном љубављу, великом подршком, али и давањем свих права кад је располагање кућним буџетому питању.

„Мене у кући зову Јоргованка, јер сам ја та код које су паре. Инвестирала сам, градили смо кућу. Он је на време схватио да ћу ја тај новац сачувати  и правилно употребити. Било је у нашем браку лепих и мање лепих тренутака, али све то смо превазишли мудрошћу и упорношћу. Нисмо тражили мане једном другом, већ волимо врлине“, каже Загорка.

Рецепт за успешан брак  немају, али у свом живе са осећањем да без друге половине не могу и можда је уствари управо то оно кључно за заједнички опстанак дужи од пола века.

РИНА


02.08.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO