Клизиште прети да прекине друмски и железнички саобраћај

Прибој - Топљење снега покренуло је у среду вече клизиште у месту Глишина вода, непосредно уз магистрални пут који спаја стари са новим делом Прибоја и железничком пругом Београд – Бар, што је угрозило функционисање друмског и железничког саобраћаја. На овом путу другог реда А191, друмски саобраћај се од средине марта прошле године одвија једном коловозном траком уз употребу светлосне сигнализације. Такође, клизиште је угрозило и двадесетак домаћинстава која се налазе у његовој непосредној близини.


На лице места изашли су представници локалне самоуправе, полиције и одговорна лица из јавних установа како би сагледали компликовану ситуацију, коју је проузроковало померање тла. Начелник општинског Штаба за ванредне ситуације у граду на Лиму Борис Мрдовић каже да је ово деценијски проблем са којим се општина сусреће међутим и да она није кадра да га сама реши.
"Радници Дирекције за уређење градског земљишта уклонили су са кловоза земљу и камење које се вечерас обрушило. Међутим, на подзиду отвориле су се нове рупе па страхујемо од већег клизања које би могло да угрози и домаћинства и да потпуно прекине друмски и железнички саобраћај. Локална самоуправа није надлежна, нити је кадра да реши овај проблем о којем је обавештен републички Штаб за ванредне ситуације као и надлежне инспекцијске службе. Очекујемо помоћ стручних људи како би се сагледала цела ситуација и што пре реаговало”, казао је за „ПП Медију“ Борис Мрдовић, начелник општинског Штаба за ванредне ситуације.


Клизање тла, прети да изазове пуцање водоводних цеви због чега би житељи старог дела Прибоја могли да остану без пијаће воде. Током целе ноћи надлежне службе и полиција дежураће у критичном појасу.

РИНА/ ПП Медиа

31.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4