Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


Нову модуларну пушку у наоружању Војске Србије произвела Застава оружје: Меци из ужичког Првог партизана


Модуларна аутоматска пушка М19 6,5/7,62 мм, коју је развила и производи “Застава оружје”, нова је пушка у наоружању Војске Србије.

Реч је о најсавременијем оружју које је прилагодљиво за све борбене ситуације, једноставне је конструкције, погодна за руковање и преношење на бојишту, као и за дејство из и ван оклопних борбених возила.

Модуларна пушка М19 у зависности од задатка и потребе може користити цеви калибра 7,62 мм или калибра 6,5 мм. Овим се превазилазе и евентуално настали логистички проблеми, с обзиром на то да нови метак калибра 6,5 мм није тренутно распрострањен на светском тржишту. Поуздана је и има могућност ефикасног уништавања појединачних и групних циљева на даљинама до 800 м.

Припадници Војске Србије имали су прилику да се на полигонима и стрелиштима увере у њен квалитет, поузданост, прецизност и ергономичност.

Метак 6,5 мм са обичним зрном и месинганом чауром и метак са пробојним зрном и месинганом чауром су производи привредног друштва „Први партизан“ а. д. Ужице. Реч је о потпуно новом метку 6,5 мм који је идејно заснован на спортско-ловачком метку 6,5 мм Грендел, с тим да су његова конструкција, балистичко решење и функцијске карактеристике прилагођени потребама гађања из полуаутоматских и аутоматских оружја.

После свих испитивања, механичких тестова и тестирања у разним метеоролошким условима, као и провере поузданости и издржљивости из оба калибра, постигнути резултати су на изузетно високом и завидном нивоу. У поређењу са светским решењима борбених пушака ове категорије, модуларна аутоматска пушка М19 много је јефтинија и има знатно боље балистичке карактеристике.

РИНА


05.08.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO