Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Душан чува и пази једну ружу дуже од три деценије: Ова биљка преживела је многе хладне ужичке зиме и даље цвeта


Ужице – Уколико вас пут наведе у ужичко насеље Крчагово тамо ће вас дочекати ружа која живи чак преко три деценије. Душан Бојовић (68) ову биљку први пут је стицајем чудних околности окопао и поткресао седамдесетих година прошлог века и она од тада сваке године цвета.

„Ова ружа је преживела велике хладноће, мразеве а једне зиме била је потпуно у леду, али корен је издржао и сваке године цвета. Када је посађена, у Крчагову се није налазио ниједан објекат, а касније кад се кренуло са великом изградњом преживела је чак и то. Ја волим руже и знам доста о њима, али како је ова преживела толико дуго никоме није јасно“, каже Душан за РИНУ.

У непосредној близини налази се зграда ФК „Јединство“, па Душан боравећи ту никад из вида није испуштао ову трнату лепотицу. Редовно ју је неговао, а и данас она је једна од најлпеших иако јој се придружило много млађих.

„Пре тридесетак година она је била јарко црвене боје, а сада је више ружичаста. То значи да је попримила бoју неке која се налази поред ње, а која је млађа. То се често дешава. У непосредној близини налази се и угоститељски објекат у ком се често одржавају прославе, па се баш бројни гости сликају поред ове руже, јер је највиша и најлепша“, рекао је овај Ужичанин.

Ова биљка прирасла је Душану за срце, па ће наставити да води рачуна о њој надајући се да ће издржати још доста година.

РИНА


05.08.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO