Они немају ни за хлеб - Богдану и Кристини је потребна Ваша помоћ

Ивањица /РИНА/ - Богдан Луковић је самохрани отац из ивањичког насеља Црњево и са својом осмогодишњом кћерком Кристином с тешком муком преживљава сваки божји дан. Комшије тврде да су више гладни него сити, немају свој дом, а Богдан је инвалидски пензионер и на корак до колица због мултиплесклерозе. У животу га, кажу, држи само страх за  своју осмогодишњу кћерку која му је све.

,,Тешко нам је заиста, остали смо без хране, ја без лекова. Лежем и устајем са страхом дал` ће ми дете имати бар јаје за доручак. Мени и није више до живота али не смем да паднем  због ње. Много је везана за мене и не знам где би завршила да ми се нешто деси. Верујте, тај страх је јачи од смрти. Болестан сам од мултиплекслерозе а лекари се чуде како већ нисам у колицима. Прошле године сам морао на опоравак у бању јер сам био пао с ногу. Морао сам и њу да поведем јер је нисам имао куд” прича Богдан.

Милена Томић је Богданова сусетка. Она каже да је задивљена колико пажње тај човек посвећује детету. 

,,Ја је повремено чувам кад он западне болнице или оде на прегледе. Они се стварно муче и више су гладни него сити. Богдан сигурно, јер он неће да једе док не нахрани прво Кристину. Стварно им треба помоћ” - вели она.

Луковићи живе као подстанари у кући, кирију нису платили од  септембра. Намају од чега а напролеће ће морати да се негде иселе, каже Мирослав Златић чија је кућа прва до њих. 

,,Погледајте ову кућу, продаје се за 50.000 евра. Огромна је и у њу би могле да се сместе три породице јер има посебне улазе. Стварно молим државу, општину или људе који имају да ово откупе јер би решили муку за три ивањичка социјална случаја. Ту је још 5 ари плаца па би могла да се сагради још једна стамбена зграда за такве породице. Мора неко само да се укључи, веома је решиво” - каже Златић. 
Сви они који желе да прискоче у помоћ Богдану и Кристини могу се јавити на телефон 064 28 48 701

Регионална информативно новинска агенција - РИНА

31.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4