Послодавцима уручене одлуке за обављање стручне праксе

Чачак /РИНА/ – Представници града и филијале Националне службе за запошљавање у Чачку данас су уручили одлуке за обављање стручне праксе код 27 послодаваца са територије града. Заменица градоначелника града Чачка Милица Дачић рекла је су као локална самоуправа за активне мере запошљавања издвојили 40 милиона динара.

 

,,Сва средства која је град определио за ове мере, у потпуности су искоришћена. Република је граду доделила осам милиона и на тај начин више лица је било обухваћено мерама активне политике запошљавања. Кроз сам програм прошло је 235 лица”, казала је Дачић и додала да град Чачак даје допринос како би се смањила незапосленост.

 

Директор ЈКП “Комулалац” Петар Домановић изјавио је да је програм обављања стручне праксе за њих веома важан и да ће и даље подржавати програме те врсте.

 

,,Ми имамо недостатак одређеног кадра пре свега у производним радним јединицама. Овог пута имали смо једног кандидата из области Екологије и заштите животне средине. Имамо довољно обученог кадра специјализованог да буду ментори за обављање стручне праксе и то није проблем за нас и у неким будућим програмима када буде било и више кандидата из области којима се бави “Комуналац”, изјавио је Домановић.

 

Весна Милошевић из предшколске установе “Гимназион” казала је да кандидати који су се пријавили за обављање стручне праксе имају исто радно време као и други запослени васпитачи.

 

,,Они раде као и остали запослени, само што нису самостални, него су уз некога и по неком распореду иду из групе у групу и изводе један по један сегмент њиховог будућег посла”, рекла је Милошевић.

 

Регионална информативно новинска агенција - РИНА

31.01.2019.


Fotografije