„Куке доброте” у Горњем Милановцу: Наше мало неком значи много

Горњи Милановац /РИНА/ - Ко има донесе ко нема однесе, тако Горњомилановчани помажу својим суграђанима којима је у овим хладним данима помоћ најпотребнија. Акцију „Куке доброте” покренула је Љиљана Чолић Микетић која је желела да се и њеним градом шири доброчинство.
„Врло сам поносна на своје суграђане, остављају дивне ствари, за децу и одрасле, обућу као и храну. Углавном тражимо конзервирану како би могла да стоји, али верујте то како се окачи то нестане”, рекла је Љиљана.

Сви они који ове зиме имају јакну вишка а желе некога да угреју или помогну да прегура хладне дане, могу топлу гардаробу или храну окачити на зиду апотеке преко пута болнице.

„Доручак не може да прође да се ми не сетимо неких којима је то наше мало потребно. Доста је гладних. Углавном једну порцију купљеног доручка оставимо за некога коме ће то значити”, рекла је радница апотеке Ивана Ристовић на чијем зиду се налазе „куке доброте”.

Све што се током дана окачи већ до увече неко однесе, а многи Горњомилановчани су се одазвали овој акцији једино што апелују да се направи нека надстрешница како донешене ствари не би киснуле.

„Имам четворо унучади, све што им омања окачимо”, рекла је једна бака. Док други доносе и нове ствари.

Према подацима Црвеног крста у варошици на Деспотовици живи око 600 цоијално угрожених лица.
„Око 170 пакате ћемо сада поделити хуманитарне помоћи, хране и хигијене. Негде је око 120 до 130 корисника народне кухиње за које се обезбеђују кувани оброци свакодневно”, каже Небојша Ивовић секретар Црвеног крста у Горњем Милановцу.

Можда у овим хладним данима можемо да помогнемо да неком бар мало буде топлије.

Регионална информативно новинска агенција - РИНА

01.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4