Одржан трећи протест у Чачку

Чачак- Одржан трећи по реду протест „Буди један од пет милиона“ окупљањем грађана испред споменика Степи Степановићу, у центру града.


Окупљенима се , у име организатора протеста, студената који су на факултетима ван Чачка обратио Радиша Ћериман, студент Факултета политичких наука у Београду. Он је поновио захтеве које је изнео на протесту пре седам дана, на републичком и локалном нивоу.
“ Желимо фер и поштене слободне изборе, слободне медије, престанак насиља у Србији, да се нађу налогодавци убиства Оливера Ивановића и истражи покушај убиства Борка Стефановића, а на локалном нивоу спречимо одлазак младих из града и загађење реке Мораве”, рекао је Радиша Ћериман, један од организатора протеста. Он је додао да ће представници пољопривредника који су требали да присуствују вечерашњем протесту, највероватније бити наредног петка.


Протесту се придружио и некадашњи судија Врховног суда Зоран Ивошевић који је како је истакао био први председник друштва судија за време Милошевића. Научио сам да кажем шта не ваља у овој Србији која иде низбрдо уместо да се пење. Мене радује што је буна кренула не само у Београду и Крушевцу већ се шири као епидемија целом Србијом и драго ми је што ћемо заједно чинити оно што морамо да би нам сутра било боље. Ово је Вучићева Србија, као што је некада била Шешељева или Милошевићева и ми треба да се чувамо таквих синдрома”, рекао је Ивошевић.


Ово је трећи по реду протест “ Један од пет милиона “ који је одржан у Чачку, окупљањем грађана испред споменика Степи Степановићу у центру града.


ГЗС/ Регионална информативно новинска агеницја РИНА

01.02.2019.


Fotografije