Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Српска ракија окитила се престижним признањем из Лондона: Стручни жири седам месеци оцењивао квалитет, за најбољу изабрана наша јабуковача


Пријепоље – Сви знају да се љута капљица нигде нити прави, нити са толиким уживањем дегустира као у Србији. Квалитет српских ракија одавно је препознат у свету, а сада је за „Огњену“ из Пријепоља стигло пшрестижно признање на великом Међународнон такмичењу за вина и алкохолна пића у Лондону.

„У конкуренцији више од 3 хиљаде узорака јаких алкохолних пића из преко 90 земаља са свих континената велики жири међународних експерата препознао је квалитет јабуковаче из Пријепоља старе 8 година и доделио јој бронзану медаљу и 87 од 100 могућих поена“, рекао је Вукосав Томашевић један од власника предузећа „Браћа Томашевић“ из Пријепоља.

Ово престижно такмичење постоји већ 51. годину и преставља једно од најзначајнијих светских такмичења за оцену квалитета вина и алкохолних производа. У току године преко 400 светских стручњака чак 7 месеци оцењује квалитет у разним категоријама аклохолних пића. Награде које додељује овај конкурс сматрају се високом признањима у индустрији алкохола.

„ Ово је до сада највеће и најзначајније признање за квалитет додељено “Огњена” ракијама иако их је у минулој деценији, колико дестилерија постоји, било заиста много. Трудимо се да испунимо све строге критеријуме и наши производи су препознатљиви на тржишту“, каже Томашевић.

РИНА


13.08.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO