Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·    


Autor: RINA.rs


Туристички бисер западне Србије лежи у корову: Непосредна погодба за туристичко насеље у Коштунићима – 45 милиона динара


Чачак – У Привредном суду у Чачку данас су отворене понуде потенцијалних купаца стечајног дужника предузећа „Анђелија Мишић”, које поседује туристичко насеље у Коштунићима на Сувобору. Најповољнију је дао Миливоје Ђорђевић из Ивањице, који живи у Финиксу (Аризона) и поседује ланац хотела и апартмана, међу њима и хотел „Парк” у Ивањици, понудивши 45 милиона динара.

- Пошто је понуда нижа од половине процењене вредности стечајног дужника, одлуку о прихватању и продаји донеће Одбор поверилаца стечајног дужника, највероватније следеће седмице – саопштила је после завршеног поступка Гордана Хаџић, стечајни управник предузећа из Коштунића.

Оно је продато као правно лице методом непосредне погодбе уз јавно прикупљање писаних понуда, и уз побољшање износа током поступка.

Пријавила су се два могућна купца, Ђорђевић који је преко својих адвоката Миодрага Алексића и Владице Николића из Чачка понудио 35 милиона, и предузеће „Артера плус” из Београда с понудом од 24,7 милиона динара.

Надметање је, како правила налажу, текло у три корака. У првом, Ђорђевић је остао на 35 милиона док је „Атера” своју почетну понуду повисила такође на 35 милиона. У другом кораку оба такмаца остала су на износима од 35 милиона динара, али су у трећем Ђорђевићеви заступници повисили на 45 милиона, док је београдско предузеће остало на 35, а између сваког корака имали су по пет минута за размишљање.

Предузеће „Анђелија Мишић” основано је 1999. године уговором између нашег „Југоимпорт  - Атера” и компаније „Хајтек дифенс епе” из Атине. Већинска потраживања према стечајном дужнику данас има „Југоимпорт” али ће о коначној судбини сувоборског одмаралишта одлучити Одбор поверилаца од четворо чланова.

Иначе, овлашћена агенција „Олимпија” из Ужица, проценила је да ликвидациона вредност „Анђелије Мишић” износи 179,3 милиона динара или 1,5 милиона евра. Највреднија имовина јесте хотел „Милица и Панајота” у изградњи (102 милиона динара), а затим фабрика џакова (17,8), вила „Сувоборка” (15,4), Етно – кућа (14,5) и ресторан „Равна гора” (5 милиона), док је вредност земљишта у поседу стечајног дужника процењена на 11,9 милиона динара.

Уколико Одбор поверилаца прихвати Ђорђевићеву понуду, новом власнику предстоји улагање у вишеструком износу, да би ово лепо насеље могло госте да дочека у правом сјају.

РИНА


14.08.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO