Парезановић: Протести у Чачку су бесмислени, немају јасан ни циљ, ни поруку

Чачак – Као неко ко је осам година провео у опозицији, савршено добро знам шта су протести и против тога немам ништа јер је то легитиман начин да грађани изразе своју вољу. Међутим, најважнији чинилац сваког протеста јесте идеја или порука коју шаље. У шетњама кроз Чачак видео сам само бесмислене поруке. Незадовљни су политиком Александара Вучића, желе да га смене, али не желе да изађу на изборе. Нема логике”, изјавио је повереник СНС у Чачку, Марко Парезановић на конференцији за медије.

 

Парезановић наглашава да стање у Србији и у Чачку није исто као и пре шест или седам година кад је он протестовао, јер тада како каже, имали смо привреду у рецесији, незапосленост и бројне друге проблеме.

“Данас су најважнија питања колико је коштала новогодишња расвета и напредњачки сендвичи. Не постављају се битна егзистенцијална питања, јер смо бројне проблеме решили. Деоница аутапута је изграђена и настављамо даље, у Чачак смо довели бројне инвестититоре и обезбедили радна места. Нек опозиција каже шта су они урадили и са планом изађу пред народ. Избори су јако близу и грађани ће имати прилику да искажу своју вољу, а ми настављамо да завршавамо пројекте које смо започели”, рекао је Парезановић и осврнуо се на хапшење председника општине Гроцка.

 

Напади на новинаре су недопустиви, чланска кљижица СНС никог не штити

 

“Хапшење члана ГО СНС и председника општине Гроцка показује да нема заштићених и привилегованих, чланска књижица СНС никог не штити, новинари морају бити безбедни и не сме се десити сличан сценарио као кад је убијен новинар Милан Пантић. Порука ове државе јесте да никакви напади неће бити толерисани”, нагласио је Парезановић.

 

На питање новинара да ли мисли да ће чланови Двери напустити градске институције, одговорио је да не верује у те спекулације.

“Они ће урадити како им газда Ђилас каже, онај ко даје новац, тај се пита и од зависности од тога очекујем њихову реакцију. Не верујем да ће одбоници Двери напустити Скупштину града Чачка, мада Бошко Обрадовић и није се баш прославио у раду и посети локалном парламенту. Од 84 седнице био је само на двадесетак и то “свратио” на пола сата. Ако мисле да ће иступањем нама ускратитити легитимитет, грдно се варају јер нама легитимитет дају грађани”, закључио је Парезановић.

 

РИНА

 

 

02.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3