Уместо свечарења Прибој наградио најбоље студенте

Прибој - Општина Прибој обележила је у суботу 2. фебруара Дан општине, датум када се град на Лиму први пут помиње у Повељи Краља Фридриха III, издатој 20. јануара 1448. године по Јулијанском календару, односно 2. фебруара по Грегоријанском.

Као и претходних пет година, од када је 2. фебруар усвојен да се обележава као нови Дан општине, локална самоуправа тим поводом није организовала свечаност, већ је средства опредељена за ту намену преусмерила за награде најбољим студентима. На овогодишњем конкурсу услове је испунило 14 академаца, који су награђени са по 120.000 динара.

У просторијма Омладинског центра, руководство локалне самоуправе уприличило је скроман пријем за награђене студенте. Први човек општине Лазар Рвовић казао је да се локална самоуправа труди да створи нормалне услове за живот, те да су неки помаци видљиви. Он је нагласио и да су награђени студенти нешто најбоље што овај град има.
"Ви сте изабрали прави пут, да радом и знањем мењате прво себе а потом и друштво и средину у којој живите. Престављате оно највредније што наша средина има. Сведоци смо на сваком кораку да је моћ не знања свуда велика, али како тежимо да постанемо нормална и уређена држава и средина моћ знања мора победити", рекао је између осталог Рвовић.

Уз новчану награду најталентованији студенти добили су и летовање о трошку општине, а руководство локална самоуправе уз средства Канцеларије за јавна улагања Републике Србије тренутно спроводи највећу инвестицију у образовању у Србиј кроз реконструкцију две школе у Прибоју вредну 407 милиона динара.

Захвајујући се општини Прибој на значајној помоћи, већина студената добитника награде изразила је жељу да се након школовања врати и своје знање и таленат уложи у родни град уколико за то буду обезбеђени елементарни услови.

 

Регионална информативно новинска агенција РИНА

03.02.2019.


Fotografije