Почело ноћно скијање у Каони

Лучани, Каона- Љубитељи скијања  имаће прилику да се опробају у ноћном скијању у Каони. Скијашки клуб „Јастребар“ је организатор, њихова понуда је разноврсна и прилагођена различитим узрастима.

„Скијање је организовано сваке вечери док има снега, пар дана док се снег не отопи мада се топи нагло што нам баш и не иде на руку. Имамо и дневно сијање, деца су заинтересована за њих је посебно припремљена жичара на канап где се деца извлаче. Стаза је дуга 200 метара, први део стазе прилагођен је деци док је други део стазе за одрасле. Имамо инструкторе који обучавају децу“, рекао је за агенцију РИНа Верољуб Пајовић, генерални секретар скијашког клуба „Јастребар“.

Иначе клуб постоји од 2003. године и броји око 40 чланова.

Председник општине Лучани Миливоје Доловић истиче да је општина у претходном периоду помогла скијашки клуб Јастребар у виду осветљења скијашке стазе како би се омогућили услови за ноћно скијање.

 „Скијашки клуб ће у буџету општине моћи да користи средства намењена за спортске клубове а нама као одговорној локалној самоуправи остаје да у наредном периоду средимо приступну саобраћајницу и паркинг“, рекао је Доловић.

 

Регионална информативно новинска агенција РИНА

03.02.2019.


Fotografije