Обрадовић: Протести мирни, власти је у интересу да се изазову инциденти

Чачак – Ни на једном великом медију који је под контролом СНС нисте могли да чујете информацију да је протекле недеље, протест против актуелне власти Александра Вучића и СНС одржан у више од 50 градова у Србији и да је на деветом по реду великом суботњем протесту у Београду било више од 50 хиљада грађана Србије”, изјавио је лидер СП Двери Бошко Обрадовић на данашњој ванредној конференцији за медије.

Обрадовић тврди да би та информација означила једну, како је рекао, револуцију на медијско – политичкој сцени Србије.
,,Неопходно је разним бесмислицама на сваки начин попунити медијске садржаје како грађани не би обратили пажњу према кључним темама као што су протести који се одржавају широм Србије, тајни преговори Александра Вучића са Хашимом Тачијем који трају месецима уназад и који воде ка признању независности Косова од стране наше актуелне власти, информацију да три године тема о Косову и Метохији не може да дође на Дневни ред Народне Скупштине РС или ово најновије што се дешава на КиМ, а о чему наша актуелна власт ни реч не говори, а то је формирање војске Косова, уједињавање Косова и Албаније и одузимање Србима “Трепче” као још једног нашег стратешког привредног ресурса којим располажемо на КиМ”, истакао је Обрадовић.
Лидер Двери наводи да они организују мирне, достојанствене и ненасилне протесте и да једино, како је рекао, власт има интерес да изазове инциденте на окупљањима.

,,Власт је грозничаво жели да те протесте доведе у питање, да у њих убаци провокаторе који ће направити инцидент, да на било који други начин баци сенку на ових девет рачунајући и ону достојанствену шетњу посвећеној годишњици од убиства Оливера Ивановића, што је укупно 10 огромних протеста, који су прошли без најмањег инцидента. Мене не интересује ко је донео вешала на протесте, да ли је то члан СНС као што тврде на друштвеним мрежама или члан Двери, као што тврде режимски медији. Интересује ме по чијем налогу је то урађено, а сигурно није по налогу врха покрета Двери. Ми смо хришћанска организације која има традицију дугу 20 година и која никад није позивала на било какво насиље, а камоли вешала која су симбол нацистичке окупације”, изјавио је Обрадовић и додао да сви они који су, како је казао, крали и пљачкали државу и народ треба да одговарају, али пред законом и само на основу њега.

,,Они који овде пропагирају насиље јесу они који заправо данас представљају СНС и зато ја  тражим да Александар Вучић председник СНС поднесе оставку  на место председника Републике и на место председника СНС, јер истом том логиком, они 24 сата дневно черече СП Двери на својим режимским медијима”, закључио је Обрадовић.

Регионална информативно новинска агенција – РИНА

04.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3