Кинези граде три кампа у општини Лучани, радови на аутопуту крећу у марту

Лучани - Почетак радова на Коридору 11 на деоници Прељина – Пожега најављени су за март месец ове године. Овај део будућег аутопута радиће кинески инвеститор, чији су представници данас посетили општину Лучани како би извршили припремне радње за подизање кампова у којима ће боравити њихови радници у наредне три године.

“Са кинеским извођачем радова смо на данашњем састанку постигли договор о предаји пројектне документације и подношењу захтева за добијање привремене дозволе за подизање три кампа”, казао је први човек општине Лучани Миливоје Доловић.

Он је прецизирао да ће један камп бити постављен у Крстачком пољу, други у Марковици, док је трећи планиран да буде подигнут у Ртарима.

Према Доловићевим речима данашњем састанку присуствовали директори локалних јавних предузећа и представници електропривреде који ће у наредном периоду обезбедити техничке услове по којима ће кинески извођач радова моћи да се прикључи пре свега на електричну енергију, водоводну и канализациону мрежу а урадиће се и приступни путеви до самих кампова.

“Обавеза локалне самоуправе је да у сарадњи са Путевима Србије изврши привремену експропријацију земљишта, имајући у виду да су питању приватне парцеле, кампови у наредне Површина кампова варира од једног до шест хектара, а њихова изградња почеће крајем фебруара месеца”, казао је Доловић.

Он је истакао да је планом генералне регулације општине Лучани у Крстачком пољу поред саме приступне петље на аутопут предвиђена изградња нове индустријске зоне, на простору од 30 хектара,  као и да ће се одређеним одлукама унутар општине прописати начин односно могућност давања тог земљишта потенцијалним инвеститорима.  

 

 

Регионална инфрмативно новинска агениција РИНА

 

04.02.2019.


Fotografije