Ne zanima ih cena goriva, oni voze - na struju: Na Zlatiboru na deset lokacija postavljeni punjači za električna vozila, punjenje na nekoliko njih potpuno besplatno     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     Tragedja u Valjevu: Nastradao mladić star 18 godina kad je vozeći automobil sleteo sa puta i udario u drvo, jedan dečak teško povređen     ·     Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·     Silovit, direktan sudar vozila u Čačku: Dve osobe povređene, prebačene u Opštu bolnicu     ·     Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·    


Autor: RINA.rs


У водни саобраћај биће уложено пола милијарде евра: Водни коридори једнако важни као и ауто-путеви


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем радове на постављању модерних навигационих бова на новосадском сектору Дунава и том приликом истакла да, за разлику од 2012. када су улагања у водни саобраћај износила само 11 милиона евра, држава данас у овај вид транспорта улаже 400 милиона евра.

Михајловићева је рекла да ће, заједно са концесијама, та улагања износити пола милијарде евра и да су водни коридори једнако важни као и ауто-путеви.

“До 2012. није било ни оволико километара ауто-путева, реконструисаних пруга нити разговора о брзој прузи од Београда до Будимпеште. Да не говоримо о улагањима у безбедност пловидбе на Дунаву. Данас смо једна од ретких држава која је уложила у обележавање Дунава зарад безбедне пловидбе. Ове бове ће омогућити безбедну и сигурну пловидбу и у лошим временским условима”, рекла је она.

Михајловићева је додала да се улаже и у нове луке и бродске преводнице, као и у безбедну пловидбу.

“Градићемо и бродску преводницу на Тиси, као што градимо Ђердап 1 и 2. Настављамо са улагањима у водни саобраћај, а то је могуће само када имамо стабилан и јак буџет који може да гарантује велике инфраструктурне пројекте. С поносом могу да кажем да ниједно градилиште није стало у Србији и да постоји велика заинтересованост инвеститора да раде у нашој земљи. Нема будућности без улагања у инфраструктуру - од комуналне до транспортне”, закључила је Михајловићева.

Милош Вучевић изјавио је да је задовољан што су склоњени бродови који су пропадали претходних десет година на Дунаву, рекавши да су они били симбол пљачкашке приватизације претходних власти које су дозволиле пропадање речне флотиле.

“Хвала Министарству на подршци и помоћи. Постављамо најмодернију сигнализацију на пловном делу реке. Настављамо улагања у Нови Сад, јуче смо имали разговоре са кинеском компанијом за изградњу новог моста, до јесени можемо очекивати официјелне понуде за овај пројекат. Радују ме сваки нови кран, машина и градилиште јер ће нам то донети боље услове живота”, рекао је он.

РИНА


28.08.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO