Мондолони: Француска и Србија треба да развијају везе у свим доменима

Чачак - Амбасадор Републике Француске у Србији Фредерико Мондолони са сарадницима посетио је Чачак поводом отварања изложбе „Наша историја, наша сећања” коју реализује Француски институт у Србији у сарадњи са Народним музејем из Чачка.

„Изложба показује снагу везе која нас је спојила током Првог светског рата, што је била једна сасвим посебна веза и савезништво. Желели смо да ту причу и историју представимо и кроз сведочанство људи чији су преци учествовали у тим догађајима од пре сто година”, рекао је амбасадор Француске.

Ова изложба је обишла многе градове у Србији а отворена је у Београду.

„Наравно ми славимо прошлост али желимо да заједно славимо и будућност. Са градоначелником смо разговарали о спремности Француске и Србије да развијау везе у свим доменима, културним, политичким, економским и спортским. Ове године очекујемо посету председника Француске, а надамо се да ћемо већ у месецу који долази успети да реализујемо оно о чему смо се договорили са градоначелником”, наводи Мондолони.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић нагласио је да су у разговору са гостима отворене многе теме везане за културу и за богату традицију српско - француског пријатељства.

„Надам се да ће и приликом посете председника Француске, током лета, доћи велики и респектабилни економисти и инвеститори, јер они виде своје место у региону. Добили смо од Његове екселенције потврду да Француска жели да улаже и у остале градове а не само у централи део Србије, Београд”, рекао је Тодоровић.

Он додаје да тешка заједничка историја основ да будућност буде боља и садржајнија и да сви заједно радимо у интересу грађана Србије и Француске.

РИНА

 

 

06.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3