Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Самира из Милешева оставила посао и почела да се бави козарством: Она сада прави надалеко чувен млади сир, по који долазе многи јер је и храна и лек


Пријепоље – Самира Фазлић (29) из Милешеве код Пријепоља пре неколико гoдина напустила је посао  како би се посветила одгајању деце. Ипак, ова вредна жена није седела скрштених руку и почела је на свом имању да узгаја козе.

„На поклон смо добили два јарета, који су постали миљеници читаве породице. Након тога купили смо једну козу и на тај начин почели смо да увећавамо своје стадо. Сада су у нашој штали 32 расе алпина и јарaц. Годишње имамо принове, тако се број брзо увећава.  Свакодневно их муземо и дају изуезтно квалитено и здраво млеко“, рекла је Самира за РИНУ.

Иако су у овај посао ушли сасвим случајно, Фазлићи су кренули успешно да га развиајају. Како кажу,продаја јарића иде одлично, као и продаја млека. Оно што остане вредна Самира на домаћи начин прерађује у козји сир, који је врло брзо посато изузетно препознатљив, тако да је својеврсни бренд овог пољопривредног газдинства.

„Од мајке и баке сам научила како се праве квалитени млечни производи и то знање сам применила у пракси. Ови производи су врло корисни за здравље читавог опрганизма, људи то препознају и зато их тако много купују. Најбоље пролази несољени млади сир, али и сурутка која се пије на празан желудац. Наши купци прво су били само житељи Пријепоља, али очигледно да се добар глас далеко чује, тако да имамо купце из свих делова земље, али и из иностранства“, каже за РИНУ, Самира.

Ова Пријепољка се може похвалити да је једна од ретких жена у Србији на коју се води пољoпроврeдно газдинство. Није очекивала да ће управо то бити њен животни позив, али за сада се није покајала.

„Рад на селу јесте тежак, али је далеко бољи осећај кад знате да сте сами свој газда и да све зависи од вашег залагања“, закључила је Самира.

РИНА

 


03.09.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO