Златибор ове године обара рекорде: Домаћи туристи спасили су летњу сезону, на овој планини до сада боравило 27.000 гостију

Чајетина - Да је овог здравствено неповољног лета најбезбедније одмарати се у Србији схватио је велики број грађана, па је Златибор, према расположивим подацима, био изузетно посећен у другој половини летње сезоне. Током августа на планини је дневно боравило и до 27 хиљада гостију,  а поједини локалитети су већ оборили рекорд у броју посета у односу на прошлу годину.  

„Одличне резултате златиборског туризма потврђује и висока попуњеност хотела и приватног смештаја, која је током августа достизала и 90 одсто у појединим објектима. Очекивано, најбројнији су били домаћи гости, затим из Босне и Херцеговине, а одмарао се овде и мањи број туриста из Русије, Немачке и Француске. Пословањем у том летњем месецу задовољни су власници ресторана и кафића који су, уз поштовање свих епидемиолошких мера, успели да услуже велики број гостију, захваљујући пространим и лепо уређеним баштама“, рекао је Владимир Живановић директор ТО „Златибор“.

03.09.2020.


Fotografije