Министар др Стефановић отворио је данас нову зграду у оквиру Полицијске управе Чачак

Чачак - Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је данас, приликом отварања нове зграде у оквиру Полицијске управе Чачак, да ће у овој години у тој управи бити запослено 40 нових полицијских службеника, саопштено је на сајту Владе Републике Србије.

Стефановић је истакао да ће њиховим запошљавањем полиција појачати рад на терену и омогућити да се грађани овог округа осећају сигурније и безбедније. „Настављамо опремање полиције и МУП се потрудио да изградњом нове зграде у Полицијској управи у Чачку покаже да брине о људима који раде можда и најтежи посао у нашој земљи”, рекао је потпредседник Владе.

Он је подсетио на то да је ова полицијска управа у претходној години добила 21 ново возило и нове униформе, и додао да је отварањем и нових просторија Министарство желело да унапреди услове рада полицијских службеника у Чачку.

Према његовим речима, кроз нове инвестиције, нове софтвере, технику, реновирање постојећих и отварање нових просторија, стварамо услове да полиција буде ефикаснија и спремнија да одговори на све изазове.

Потпредседник Владе је указао на то да је запошљавање нових полицајаца једна од кључних ствари које су важне и за Полицијску управу Чачак.

Он је објаснио да ће током 2019. године, по завршетку основне полицијске обуке, 40 нових полицајаца бити запослено у поменутој полицијској управи.

Према његовим речима, стопа криминала у овом крају је смањена за 20 одсто, што, како је оценио, показује добар и посвећен рад ПУ Чачак.

 

Регионална информативно новинска агениција РИНА

06.02.2019.


Fotografije