Вучић и Трамп потписали споразум у Вашингтону: Нормализација еконосмких односа са Приштином (ФОТО)

Председник Републике Србије Александар Вучић се након потписивања споразума о нормализацији економских односа са Приштином састао са председником Сједињених Америчких Држава Доналдом Трампом, са којим је разговарао о билатералним и економским односима двеју земаља.

Председник Вучић  изјавио је  након састанка да је изузетно задовољан ониме што је наша делегација постигла и истакао да је потписан билатерални споразум са Сједињеним Америчким Државама, као и да је председник Трамп изразио  жељу да посети Србију.

"Ово је добар споразум за Србију, звучаће славодобитно ако кажем да честитам, али сам искрено задовољан, и сви чланови делегације, оним што смо постигли. Ово није трилатерални споразум. Важна је разлика. Дакле, ово је споразум који је Србија направила са САД, трећа страна није призната као субјекат међународног права. То је за нас од изузетног значаја и хвала председнику Трампу, посебно му хвала што је направио дуг билатерални сусрет са делегацијом Србије", рекао је председник Вучић новинарима након потписивања споразума у Белој кући. Он је поручио да је постигнут огроман корак напред.

05.09.2020.


Fotografije