Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·    


Autor: RINA.rs


Срндаћ упао у празан базен дубок преко пет метара на Тари: Ренџер и туристи спасили уплашену животињу


Бајина Башта – Приликом боравка на Тари неколико младића и девојака из Београда и Новог Сада током шетње обалама Заовинског језера наишло је на срндаћа заробљеног у дубоком, празном базену и одмах су обавестили надлежене ренџере који су изашли на лице места.

„Претпостављамо да су срндаћа напали пси луталице и да је он у тако незахвалној ситуацији скочио у празан базен који се налази испред њега. Кад смо дошли видели смо да је срндаћ био видно изморен и потпуно малаксао. Спустио сам се мердевинама  у базен дубине око пет метара и уз помоћ неколико младића успели смо несрећну животињу да извичемо напоље“, рекао је за РИНУ ренџер Жарко Ђурић, који је спасао срндаћа.

Уплашену животињу сместили су у оближњу шталу, како би се мало опоравила.

„Реч је о младом срндаћу, тек су рогови почели да му расту. Врло брзо се опаравио и за само неколико дана вратио се у природу“, рекао је Жарко.

У том подручју постоје три велика базаена, која су се користила за потребе хидроелектране, на дну се налази доста грања и прућа, тако је срндаћа прво спасило чудо, а онда и срећа да наиђу туристи који су позвали надлежне.

РИНА

 

 

 


10.09.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO