Одборничка група НС бојкотоваће рад локалног парламента

Чачак - Шеф одборничке групе Нове Србије у Скупштини града Чачка Милош Марић најавио је на данашњој конференцији за новинаре, да ће одборници ове партије бојкотовати рад локалног парламента.
"Од избора па до данас наша одборничка група деловала је опозиционо и никада ни директно ни индиректно нисмо помагали актуелну власт. Задржали смо својих седам мандата и на то сам нарочито поносан, као и нашом компактношћу, за разлику од осталих опозиционих одборничких група које су директно или индиректно понекад сарађивали са актуелном влашћу", казао је Марић.


Он се осврнуо на претходни рад њихове одборничке групе и потсетио да су управо они покренули иницијативу за смену председника локалног парламента Игора Трифуновића, када је у локални парламент позвао полицију и како је рекао, самим тим урушио институцију градске скупштине.


“Покренули смо иницијативу и за смену градоначелника, али нажалост, тада нисмо наишли на одговарајући одјек колега из опозиционих одборничких група и та иницијатива није успела", рекао је Марић.
Он је позвао све гласаче НС, као и све слободоумне грађане града Чачка да узму активно учешће у протестима и поручио да је НС 5. октобра 2000. године била носилац промена у држави, али и да нисмо истрајали у томе да се догоди 6. октобар.


"Да је до 6. октобра дошло данас не би имали овакву диктатуру, не бисмо на овакав начин морали поново да протестујемо, да бојкотујемо институције система, Скупштину и све остало да бисмо се изборили за слободу како медија тако и права грађана града Чачка и Републике Србије", закључио је шеф одборничке групе НС.


Видојевић: Створио сам услове за проширење водовода


Бивши директор ЈКП “Моравац” и одборник НС у Скупштини града Чачка, Горан Видојевић осврнуо се на оптужбе које је на његов рачун упутио градоначелник Милун Тодоровић, а везане за пословање предузећа на чијем је био челу.“Није тачно да сам био директор ЈКП “Моравац” 20, већ 13 година. Кад сам те 2008. године преузео директорску функцију затекао сам само две канцеларије и један телефон без санитарног чвора и тоалета. Уз помоћ тадашње локалне самоуправе успели смо да изградимо нови бунар и цевовод, заменили смо цеви у Мрчајевцима са намером да се водовод прошири ка Бресници, Бечњу и Катрги. Ја као директор јавног предузећа нисам имао новац за инвестициона улагања, већ само за одржавање постојеће водоводне мреже. Тих 16 милиона динара које градоначелник сад обећава мештанима Бреснице не решава проблем водоснабдевања, само на тај начин тренутна власт купује време и политичке поене”, изјавио је Горан Видојевић на конференцији за медије.


Драшкић: ФК “Борац” доживео највећи пад у стогодишњој историји


Милан Драшкић се осврнуо на актуелну ситуацију у ФК “Борац” истакавши да већина Чачана са великим емоцијама доживљава његове успоне и падаове.
“Али пад какав је сада присутан Борац у својој скоро стогодишњој историји клуба не памти”, казао је Драшкић и истакао да је своје најбоље резултате ФК “Борац” имао управо у време када је НС била носилац власти на локалном нивоу.
“Данас Борац пролази кроз тешку агонију. Пре петнаестак дана су почеле припреме за други део пролећног првенства у Другој лиги а пред играчима су се појавили само тренери али никога из руководства и управе није било”, рекао је Драшкић.


Он је истакао да у НС неће одустати све док не добију одговоре који интересују не само њихову одборничку групу већ и целокупну јавност града Чачка.
“Фудбалским клубом Борац управљају кадрови владајуће коалиције и од њих тражимо да се свим одборницима града Чачка достави финансијски извештај о тренутном пресеку стања, затим тражимо да се утврде пореска дуговања и колико су истините приче да Борац енормно дугује пореској управи РС по основу неплаћених пореских обавеза по више основа и да се тачно каже у ком су временском периоду у коме су оне настале и због чега нису измириване”, рекао је Драшкић.
Он је такође прецизирао да из НС траже да актуелно руководство града али и ФК “Борац” обавестe јавност о томе каква је улога у функционисању овог клуба за планинарско – спортско друштво “Оморика из Бајине Баште.
“Наша незванична сазнања иду у правцу тога да се целокупна финансијска политика клуба одвија преко текућег рачуна овог планинарског друштва из Бајине Баште. Питамо какве додирне тачке има Борац са овим планинарским друштвом и колико је то легално што се пребацује новац, ако је то тачно, преко текућег рачуна овог удружења”, питао је Милан Драшкић.
Он је такође инсистирао да се оформи анкетни одбор везан за рад клуба јер како је казао “ако је све легално и није било малверзација нема разлога да се не формира анкетни одбор где ће свака одборничка група имати своје представнике који ће да испитају шта се тамо у последње време радило”.


Регионална информативно новинска агенција РИНА

07.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4