Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·    


Autor: RINA.rs


Топола сутра обележава Дан општине и славу: Oве године без традиционалног вашара


Топола – У понедељак, 21. септембра 2020. године, општина Топола обележава Дан општине и општинску славу Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина.
Церемонија обележавања општинске славе отпочеће Литургијом у цркви Рођења Пресвете Богородице у Карађорђевом граду, од 08:45 – 10:30.

Потом ће уследити литија у 10:30 а након тога у 11 часова испред цркве Рођења Пресвете Богородице у Карађорђевом граду обавиће се сечење славског колача.
У 12:00 часова у сали биоскопа одржаће се свечана седница Скупштине општине Топола.


Председник Скупштине општине, Миодраг Миловановић ће се поздравним говором обратити гостима, док ће председник општине, Игор Петровић, добитницима уручити Повеље Рођења Пресвете Богородице које се додељују за изузетне резултате и допринос развоју општине Топола као и Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола.


Прослави ће присуствовати представници Министарстава у Влади Републике Србије, амбасадори страних земаља и бројне угледне личности јавног живота Србије.

Ове године, по први пут ће изостати одржавање традиционалног вашара у Тополи, због присуства вируса Ковид 19.

Међутим, у Карађорђевом граду одржаће се Етно сајам, културни догађај који ће отпочети од 12 часова.

„Реализација сајма је подржана од Министарства за државну управу и локалну самоуправу и он ће се организовати на простору Карађорђевог града, уз све мере које су препорука кризног штаба Владе Републике Србије. То је културни догађај и важе препоруке кризног штаба до 500 људи без сагласности и преко 500 људи уз сагласност. Предузећемо све да не буде више од 500 људи. Догађај ћемо завршити концертом Ане Бекуте о 18 часова уз прописане мере“, рекао је председник општине Топола Игор Петровић.

На Етно сајму наступиће културно-уметничка друштва, одржаће се радионица за израду пита и гибаница а након тога оцењивање и додела награда за најбоље пите и гибанице.

РИНА


20.09.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO