Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·    


Autor: RINA.rs


Завршена реконструкција моста у Косјерићу однетог у поплавама: На дан кад је поново пуштен у функцију, један Косјерац просуо на мост пуну кесу пара


Косјерић – Петнаест дана пре предвиђеног рока завршена је реконструкција моста на реци

Скрапеж у центру Косјерића, а у току ове дседмице очекује се завршетак радова на заштитној огради и постављање саобраћајних знакова, казао је за РИНУ председник општине Жарко Ђокић.

Према његовим речима у наредних 30 дана очекује се и завршетак радова на уређењу и продубљивању речног корита.

Средства у износу од 66 милиона динара за реконструкцију моста и уређење речног корита обезбеђена су из Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Међутим, иако завршетак радова није свечано обележен, Косјерци ће овај дан памтити по једном необичном догађају.

Наиме, један суграђанин, власник књиговодствене агенције, кренуо је бициклом преко моста како би предао пазар. Новац је ставио у кесу која му је некако исклизнула и пала на коловоз, а новац се расуо свуда наоколо. Међутим, суграђани су му брзо притекли у помоћ јер је ветар претио да већину пара однесе у реку. На сву срећу није зафалио ни један динар.

Грађани Косјерића у шали кажу да овај догађај обећава берићет, што је председник општине који се и сам задесио ту, одмах и потврдио.

„Локална самоуправа тренутно ради на промени плана генералне регулације, а потом ће се ући у процедуру продаје земљишта преко пута пич терена путем лицитације свим заинтересованим инвеститорима”, казао је први човек општине Косјерић.

Ђокић је истакао да се на овом земљишту искључиво могу реализовати пројекти који су везани за туризам, што подразумева градњу хотела и других туристичких садржаја.

„Локалној самоуправи се већ јавио један инвеститор који је презентовао свој пројекат којим је предвиђена градња новог хотела и објеката под радним називом ’српско село’ у вредности од 6, 5 милиона евра. Наравно свако ко дође са квалитетном идејом имаће прилику да након куповине земљишта то и реализује, а ми верујемо да је ово прави пут да Косјерић вратимо туристичку мапу Србије”, закључио је председник општине Жарко Ђокић.

РИНА 


01.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO