Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева са Вучевићем обишла градилиште станова у Новом Саду: Сутра уговор за Фрушкогорски коридор


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем градилиште за изградњу станова за припаднике снага безбедности у овом граду и том приликом рекла да данас у Србији на изградњи ових станова ради 1.700 радника, те да се држава определила да развија инфраструктуру, како путну и железничку, тако и комуналну и грађевинску.

“На изградњи станова раде српске фирме, као што српске фирме производе све оно чиме се ови станови опремају. То је важно за развој наше грађевинске индустрије. Важно је да у овом тешком времену за цео свет учинимо да раде сви они који то могу, да на тај начин допринесемо расту привреде. И да на што лакши начин изађемо из кризе која погађа све. Са градоначелником Новог Сада имамо одличну сарадњу, овде се све изводи на време, по договору и без грешке. Размишљамо и о новим локацијама у Београду и Новом Саду, с обзиром на то да се прекјуче за минут и 47 секунди у Београду пријавило седам хиљада људи за хиљаду станова ”, рекла је она.

Михајловићева је додала и да ће сутра у присуству председника Републике Александра Вучића бити потписан уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, на који се деценијама чекало.

“Деценијама се говорило о овом коридору, а ми смо завршили преговоре, до краја године завршићемо пројектно-техничку документацију и следеће године започећемо радове. Тренутно се изводе радови на 250 км ауто-путева, а у плану је још толико. Путеви повезују људе, а то доноси бољи живот”, рекла је Михајловићева.

Милош Вучевић изјавио је да се при сваком обиласку радова види напредак, те да је после „Београда на води“ ово највеће градилиште у Србији.

“Велика захвалности председнику Републике, Влади и Министарству на подршци и фантастичној сарадњи. Биће ово прелепо насеље у којем ће живети 10.000 људи, са обдаништем, школом и спортским комплексом. Поред тога, са „Путевима Србије“ радимо и велику кружну раскрсницу која ће омогућити лакши улазак и излазак, посебно за теретњаке”, рекао је Вучевић.

Мирко Петровић, в. д. директора Грађевинске дирекције Србије, истакао је да се у Новом Саду граде 1.972 стана на 145.000 квадратних метара, у вредности од 8,5 милијарди динара.

“Пројекат је подељен у две фазе. Прва са 548 станова биће завршена у фебруару 2021. Хвала потпредседници Владе на поверењу указаном Грађевинској дирекцији Србије и градоначелнику и свим јавним предузећима на доброј сарадњи. Радови се свуда изводе у предвиђеним роковима и динамици, а ово је пример како треба да изгледа једно градилиште”, рекао је Петровић.


05.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO