Ана Брнабић поново на челу Владе Србије, Вучић: Поверење заслужила добрим резулатима и жестоком брбом за своју земљу

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је Ана Брнабић мандатар за састав будуће Владе Србије. 

Вучићевом обраћању у Палати Србија, претходила је седница Председништва СНС, након које је члан Председништва СНС Синиша Мали рекао да је Председништво једногласно прихватило предлог Александра Вучића за мандатара нове Владе, која ће, како је рекао, бити влада континуитета и нове енергије.

„О кадровским решењима није било речи, биће наредних дана. До понедељка ће бити нова седница Председништва СНС са конкретним предлозима за министре нове владе", рекао је Мали и додао да ће тада бити речи и одоносима са коалиционим партнерима.

Вучић је, у интервјуу за аустријске медије током викенда рекао да ће препоручити значајније промене него што се очекује. Тада је рекао и да формирање Владе није лако, јер, каже, и у његовој странци постоје особе које мисле да имају закупљену министарстку фотељу.

Влада Србије добија још два министарства 

Председник Србије Александар Вучић истакао је да Ана Брнабић остаје премијер и да се ради о жени која није свој мандат 

схватила као период додворавања свима и свакоме већ се борила жестоко за своју земљу, као и да је водила дисциплиновану и одговорну политику и није се додворавала страним центрима моћи.

Од мандатарке очекује да размисли о увођењу два нова минситарства, као и да у влади буде најмање 50 одсто или више жена.

Такође је додао да очекује да један од првих циљева нове Владе буде да се подигне економска снага земље. „То значи да животни стандард грађана мора да расте, иако је то готово немогуће у тешким условима пандемије. Други је наставак изградње путева, а трећи је наставак рада на новим пројектима, и ја очекујем да пре краја следеће године кренемо са изградњом метроа у Београду”, рекао је Вучић.

„Други циљ је здравство, а пандемија вируса нам је показала колико је то важно. Влада је у претходном периоду много улагала у здравствени систем, завршавамо реконструкцију Клиничког центра, а и сами знате колико смо болница завршили. Важно је и да уводимо иновативне лекове, као и да наставимо да се трудимо да лечимо децу државним новцем. Ту су резултати евидентни, али морају бити још бољи”, казао је он.

РИНА

05.10.2020.


Fotografije