Златибор и Чајетина након шест деценија добијају нову трафу станицу: Уз државног буџета за овај пројекат издвојено 400 милиона динара

Чајетина – Златибор и општина Чајетина након шест деценија добиће нову трафо станицу за коју је издвојено 400 милиона динара из државног буџета. Нова трафо-станица Злартибор 1 биће појачана и са могућношчу дупле снаге у наредном периоду.

„Златибор је једна од најпознатијих туристичких дестинација у Србији, нажалост као и скоро у свим деловима Србије, око пола века се није улагало у развој инфраструктуре. Трафо станица Златибор 1 која ће бити пуштена у напон између 1. и 15. децембра, имаће две ћелије по осам мегавата, једну ћелију од 12 мегавата и потпуно нову инфраструктуру, односно нове доводне и одводне каблове. Све смо то предвидели да може да се повећа њена снага до 50 мегавата, како би у наредних неколико деценија без проблема овде људи могли да инвестирају и да граде”, изјавио је Милорад Грчић, в.д. директора „Електропривреде Србије”, честитајући Златиборцима на овој трафо станици, као и свима који су радили на њеној изградњи.

06.10.2020.


Fotografije