Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева потписала уговор за изградњу Фрушкогорског коридора


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума.

Уговор о изградњи Фрушкогорског коридора, вредан 606 милиона евра, потписан је са кинеском компанијом ЦРБЦ, у присуству председника Србије Александра Вучића и амбасадорке НР Кине Чен Бо.

„Прошле године, кад смо завршили комплетан Коридор 10 и пустили ауто-пут од Београда до Чачка, рекли смо да на томе нећемо стати и да настављамо са новим пројектима. Изградњом Фрушкогорског коридора, за који смо данас потписали уговор, и пројектом Рума-Шабац-Лозница, који се већ реализује, имаћемо пут који ће повезати Војводину са западном Србијом, али који је важан и за регионално повезивање Србије”, рекла је Михајловићева поводом потписивања уговора.

Укупна дужина ове брзе саобраћајнице износи 47,7 километара, укључујући и нови мост преко Дунава и тунел Иришки венац кроз Фрушку гору, дужине 3,5 км.

Будућа брза саобраћајница од Новог Сада до Руме повезаће три општине: Нови Сад, Ириг и Руму. Надовезује се на постојећи државни пут IБ реда број 12 Нови Сад – Зрењанин - граница Румуније, а на крају на ауто-пут и брзу саобраћајницу у изградњи Рума-Шабац-Лозница.

На тај начин биће повезани АП Војводина са западним и северозападним делом Србије, односно важни регионални центри као што су Нови Сад, Рума, Шабац, Лозница. Такође, представља и посредну везу Србије са БиХ, Хрватском и Румунијом.

Ефекти изградње коридора огледаће се и у побољшању регионалне позиције у домену приступачности, у саобраћајном растерећењу урбаних подручја (обилазница око Новог Сада, Ирига и Руме) и уклањању транзита са подручја Националног парка „Фрушка гора”, изградњом тунела Иришки венац.

РИНА

 


06.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO