Ратко из пожешког села Роге најмлађи је рабаџија у Србији: Са својим Цветком, из шуме извуче преко 20 кубика дрва за дан, сан му је да остане на селу и има свој трактор (ФОТО)(ВИДЕО)

Пожега – Уколико чујете звук моторне тестере у селима око Пожеге, врло је могуће да у шуми ради један од најмлађих рабаџија у Србији. Ратко Марковић из села Роге код Пожеге иако тек дванаестогодишњак, већ има завидан рабаџијски стаж.

Цео свој летњи распуст провео је са оцем у шуми. Устаје раном зором, како би све припремио, доручкује и креће на посао, тако необичан за тако мало дете, јер је резервисан само за оне најхрабрије.  

„Од малих ногу идем са татом на посао и тако највише волим да проводим своје слободно време. Полако сам научио све да радим, понекад чак и кријући. Прво сам само доносио воду, а касније кад су видели да знам и да могу, поверили су ми и неке мало теже послове. Научио сам чак и да обарам стабла, тата ми је све показао. Ипак, тај посао и даље ради он, а ја после качим трупац на ланац за коња и тако безброј пута на дан, док на лагеру не буду сва дрва која је тата тај дан посекао“, прича Ратко за РИНУ.

06.10.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1