Ово је извор здравља усред густе шуме: Мика из Севојна пила тродоне и заказала операцију, а излечила се у сеоској импровизованој бањи (ФОТО)

Пожега – На само 14 километара од центра општине Пожега у селу Роге, налазе се извори минералне воде уз помоћ којих су се људи лечили још од турског доба. Њена својства добро су позната свима онима који су управо овде пронашли свој спас, а било их је на стотине. Ипак, и поред тога, ово бањско лечилиште данас је зарасло у коров а вода који лечи налази се у два имровизована базена до којих нема чак ни јасних путоказа.

„Ја сам три месеца била везана за кревет због ишијаса и имала сам заказану операцију у Београду. Од пријатеља сам тада први пут чула за ову бању. Иако живим у Севојну, никад пре нисам ни знала да она постоји. Долазила сам на купање два пута седмично и после три дана престала сам да пијем тродоне, а после сам чак и операцију отказала. Мене је ова Рошка бања заиста спасила. Колико сам је хвалила и моји кумови су сада овде купили викендицу“, рекла је за РИНУ, Мика Шмакић из Севојна.

07.10.2020.


Fotografije