Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Бака Божана живи у нехуманим условима, не зна се како ће дочекати зиму: Нема ни шпорет, ни кревет, а трошна кућа од блата прети да се сруши (ФОТО)(ВИДЕО)


Косјерић – Тешка је старост сама по себи, али још тежа уколико је дочекате потпуно сами без ичега. Такву судбину је доживела бака Божана из села Брајковићи код Косјерића, која се плаши сваког следећег дана. Кућа у којој станује потпуно је пропала и може да се сруши сваког тренутка и затрпа несрећну старицу.

Мештани овог брдовитог села нису могли да гледају како пред њиховим очима у 21. веку једно људско биће овако пати и решили су да јој помогну, организовајући радну акцију у којој учествују сви - без изузетка.

„Кућа у  којој живи је неусловна и само што се није срушила. Бака нема никога и једино јој ми можемо помоћи као комшије. Свако је дао колико је могао, али није то пуно. Покушаћемо да преправимо постојећу шупу, она је једина зидана, остатак куће је блатара“, рекао је за РИНУ, Радосављевић Данило, покретач хуманитарне акције.

Споља туга, а кад се уђе у кућу још је тужније. Зпалакао би и камен. Бака Божана нема ништа, време је узело свој данак, па су овој старици потребни и шпорет, кревет, бојлер. Нема где ни да се окупа, нити да скува ручак.

„Страх нас је како ће дочекати ову зиму и како ће преживети. Морамо јој помоћи што пре можемо. Овакву судбину нико није заслужио. Не треба њој много, само две мале собе и купатило“, каже Данило и моли све људе добре воље да помогну баки Божани, ако могу.

Све додатне информације можете добити на телефон 064/068-80-93.

Уплате можете извршити на Број рачуна 205-9011008220675-72 - донације за адаптацију куће Алексић-Брјаковићи.

РИНА

 


08.10.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO