Pre 16 godina nije postojala nijedna firma, danas tu posluje 20 uspešnih kompanija: Svilajnac se digao kao Feniks iz pepela i postao privredni lider okruga, otvorene pozicije za stotine radnih mesta (FOTO)     ·     Mesecima pratili dilere u Nikšiću: Razbijena kriminalna grupa - jedan uhapšen, drugi već u zatvoru, a još dvojica u bekstvu     ·     Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·    


Autor: RINA.rs


Снага српске војске биће показана сутра: На Пештеру 3.000 људи, преко 40 ваздухоплова и 150 борбених возила


Министар одбране Александар Вулин рекао је да ће на вежби "Садејство 2020", која почиње на Пештеру сутра у подне, грађани моћи да се увере каква је српска војска и колико Србија може да буде сигурна и мирна.
"Ми ћемо сутра извести 3.000 људи на Пештер, више од 40 ваздухоплова, 150 борбених и неборбених возила, много бојеве муниције и наоружања. Ово је порука да имамо модерну, организовану, снажну војску, која је у стању да брине о миру и безбедности свих грађана наше земље и свих Срба, где год они да живе", нагласио је министар Вулин.

Он је рекао да ће се у то да ли је све спремно за сутрашњу вежбу уверити на данашњој генералној проби на Привременом полигону Пештер.

"Први пут ћете видети да су сви хеликоптери наоружани и сви ће дејствовати и показати да могу да буду употребљени не само за транспорт, него и да су у стању да буду моћне и борбене машине", каже Вулин.

Како је саопштило Министарство одбране, Вулин је навео да за све те ваздухоплове, и Ми-35 и МиГ-29 и Ми-17 је, како Европска унија воли да каже, „крив" Александар Вучић.

"Морам да кажем заслужан је председник Вучић за то што смо се опремили, купили и набавили сва та модерна средства која ћемо сутра приказати", каже Вулин.

Према његовим речима, деценијама нисмо овако нешто радили са бојевом муницијом.

"Некада нисмо имали гуме, гориво, авионе. Захваљујући Војнотехничком споразуму који је постигао председник Вучић са председником Путином ми данас имамо 14 авиона МиГ-29, захваљујући добром стању нашег буџета имамо и гориво и гуме и исправне ваздухоплове, а одувек смо имали изванредне пилоте", нагласио је Вулин.

Захваљујући садашњој опремљености војске, каже Вулин, припадници Ратног ваздухопловства имају прилику да се увежбавају са бојевом муницијом у својој земљи, што раније није био случај. Навео је да је прошло око 20 година када је МиГ-29 последњи пут испалио ракету ваздух-земља и прошла је читава једна генерација пилота који никада нису испалили ракету и нису пробали бојеву муницију, изузев на полигону у Бугарској једном годишње, или једном у две године.

РИНА 


09.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO