Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Ужице обележило 691 годину постојања: Свечана седница одржана уз  поштовање свих епидемиолошких мера, у град на Ђетињи ускоро стиже и председник Вучић (ФОТО)


Ужице – Дан града Ужица, 09. октобар, уз Свечану седницу симболично је обележен  у сали Народног позоришта у складу са свим епидемиолошким мерама, па су стога по први пут изостале традиционалне – спортске и културне  манифестације. Први писани траг о граду на Ђетињи забележен је управо на данашњи датум 1329. Године, а историја је пише скоро седам векова.

„Преко леђа наших предака пренело се велико бреме и на то морамо увек  подсећати генерације које долазе. Ове године дан града обележвамо другачије, али цела ова ситуација са корона вирусом показала нам је да је највжније бити човек, а Ужичани су и тај задатак положили са виоком оценом, јер су увек пре свега били људи и показали своју хуманост и солидарност у најтежим моментима. На тим темељима ћемо и даље градити будућност нашег града. Главни циљ нам је да завршимо све започете пројекте и почнемо нове. Акценат је свакако на инфраструктурном и улагању у јавно здравље, реконструкцији болнице, а плнирана су и додатна улагања у образовање, као и у мере енергетске ефикасности. Пред нама су велики изазови, али ћемо својим радом спремно одговорити на њих“, рекла је градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић.

Честитку, како је рекао „својим Ужичанима, земљацима“ упутио је и Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије, који је родом управо из ових крајева, најавивши скори долазак првог човека државе.

„Ужице је данас много боље место за живот него што је то било пре неколико деценија, а у будућности ће ситуација бити још боља. Аутопут кји се гради стићи ће и до овог града, а то ће бити од великог значаја за све становнике овог краја и отворити им бројне нове могућности. Решили смо проблем воде, а намеће се питање да ли можемо да решимо проблем ваздуха? Да можемо и на томе ћемо интензивно радити у наредном периоду. Председник Србије, Александар Вучић, до краја ове године требало би да дође у Ужице и лично се упозна са свим пројкетима који се овде успешно реализују, али и да помогне да се они успешно привду крају“, истакао је Селаковић.

На свечаној седници  уручена су јавна признања, повеље и захвалнице заслужним грађанима и организацијама. Посебне захвалнице за доброту, поштовање, солидарност и хуманост примило је 34 представника институција, фирми и компанија који су тешком времену пандемије корона вируса својим акцијама, донацијама и хуманошћу показали велику жељу да помогну друштвену заједницу у којој живе.

РИНА


09.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO