Последице пандемије корона вируса нису заобишле ни жене на селу: Суочавају се са бројним проблемима,њихово удруживање једино решење (ФОТО)

Чачак - Положај жена на селу тежак је у сваком случају, сваког дана и из године у годину. Међутим, епидемија корона вируса то стање је само додатно погоршала. Многе од њих су услед изостанка превоза у њиховим удаљеним местима остале без посла у појединим приватним фирмама, а као велики проблем поставље се питање њиховог здравственог осигурања.

„Сеоске жене су добре мајке, домаћице и супруге, али и вредне раднице на њиви и у тору. Обележавање Међунардоног дана жена је важан датум кад имовај догађај је шаљемо поруку да је удруживање пут да лакше нађу пролаз до тржишта и ланца добављача, радећи на развоју села. Жене из сеоских средина су међу најпогођенијим пандемијом, оптерећене су још више кућним пословима, бригом о деци која су код куће, али и о старијим члановима домаћинства, уз све друге послове у које раде у пољопривреди. Апелујемо на мушкарце да у већој мери помажу женама у обављању кућних послова, јер и оне равноправно раде у пољу и на њиви”, рекла је НадеждА Сатарић, председница удружења жена „Амиту“.

15.10.2020.


Fotografije