Najpoularnije izletište za praznike, broj stanovnika se tada utrostruči: Ekspanzija turizma u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, netaknuta lepota i srednjovekovni manastiri privlače goste (FOTO)     ·     Jak zemljotres pogodio Tursku     ·     Ovo će biti crnogorski Zigi: Vatrogasci-spasioci iz Nikšića po prvi put u istoriji dobili psa obučenog za spašavanje ljudi iz ruševina, Pan je stigao iz Slovenije i ima 20 meseci (FOTO)     ·     Pre 16 godina nije postojala nijedna firma, danas tu posluje 20 uspešnih kompanija: Svilajnac se digao kao Feniks iz pepela i postao privredni lider okruga, otvorene pozicije za stotine radnih mesta (FOTO)     ·     Mesecima pratili dilere u Nikšiću: Razbijena kriminalna grupa - jedan uhapšen, drugi već u zatvoru, a još dvojica u bekstvu     ·     Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·    


Autor: RINA.rs


Корона се враћа, а епидимиолошке мере не поштују: Без маске и дистанце на 90 квадрата око 120 људи


Чачак - Поред редовних активности , санитарна инспекција Моравичког округа која ради у оквиру Министарства здравља за инспекцијски надзор, спроводи ванредни план инспекцијске контроле објеката, који су под санитарним надзором. На овој териоторији бележи се кршење прописаних епидемиолошких мера у угоститељским објектима Ивањице и Чачка.

Санитарна инспекција од марта месеца спроводи ванредни теренски инспекцијски надзор у школским и предшколским објектима, козметикчким и фризерским салонима, тржним центрима и трговинама. Непоштовање и кршење епидемиолошких мера највише је присутно у угостититељским објектима.

„Из контрола које смо радили заједно са инспекцијама локалне самоуправе, уочени су недостаци у одређеном броју објеката, где се не поштује ни дистанца, рецимо на 90 квадрата имамо и до 120 људи, ту не може ни да се прође, а камоли да се дише. Ми излазимо на терен и санкционишемо, доносимо решења , пишемо пркршајне пријаве, али не може инспекција чувати народ, мора народ сам да се чува. Сви морају поштовати мере”, каже санитарни инспектор Милић Ђукановић.

У чачанским трговинама запослени поштују све прописане мере , што се баш не може рећи и за све купце.

У првом таласу пандемије корона вируса санитарна инпекција затворила је шест угоститељских објеката у Ивањици, док сада у кршењу прописаних мера предњаче угоститељи из Чачка.

РИНА


16.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO