Радојки из Чачка комшије зазидале прозоре: Уместо да гледа у градски парк, из дневне собе поглед пуца на прикуцану иверицу (ФОТО)

Чачак – И док је пре осамнаест година поглед из њеног стана пуцао на центар Чачка и градски парк, Радојка Ђукановић (70) данас из дневне собе гледа у зазидан прозор преко читвог зида и браон иверицу. Инвеститор који је добио дозволу за надоградњу 2002. године само је оградио кровну терасу и дневене свелости у њеном стану било је бар у траговима, а 2017. када је тај простор припао новим купцима, потпуно је прекривен.

„Првобитни инвеститор имао је дозволу за надоградњу, али не и да заузме кровне терасе, он је то учинио и то не само на нашој, већ и на суседним зградама. Са том ситуацијом смо се некако и помирили, јер је у стану било колико толико светлости. Међутим, пре три године две жене које су купиле тај стан од њега, потпуно су без нашег одобрења заградиле прозор. Прво су ставиле гвоздене решетке, а затим и иверицу. Њихов аргумент био је да су то купиле, платиле, да имају дозволу и без обзира на наше противљење обавиле су радове. Рекле су да имају то укњижено у катастру, али смо ми касније доказали да је то укњижење било лажно“, рекла је Радојка за РИНУ.

16.10.2020.


Fotografije